„a hatalom nem a pusztító parazitával szemben lép fel”

Az EchoTV Képtelenségek c. műsorának 2009. július 18-i adásában minősíthetetlen hangnemben beszéltek a magyar leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű közösségről.  A meghívott vendégek a melegjogok kapcsán a „társadalmak szétmállasztásáról, szétroncsolásáról” beszéltek, a Meleg Méltóság Menetének résztvevői mint „rosszalakú, rosszarcú”, „legundorítóbb és legvisszataszítóbb” magatartású emberek jelentek meg.

„ugye tudod, miért kapod?”

Néhány éve történt, hogy egy nagyobb társasággal egy észak-magyarországi kisváros szállodájában szálltunk meg. Bár a hotelben csak mi voltunk, a szálloda kocsmája a helyi fiatalok előtt is nyitva volt. Egy ideig ők is lelkesen figyelték, milyen jól alakul az este: szólt a zene, folyt az alkohol, mindenki táncos hangulatba került.

„inkább be se iratkozzak”

Három éve történt velem az alábbi eset: Hat éve jártam már egy tánciskolába, amikor egyik nap az iskola vezetőedzője azzal fogadott, melegségem miatt nem látnak többé szívesen az iskolában. A dolog előzménye az volt, hogy aktivistaként részt vettem a melegfelvonulás szervezésében, elindultam egy meleg szépségversenyen is. Ezek kapcsán több televíziós csatornának, újságnak is interjút adtam. Ez indította el a lavinát. Az augusztusi beiratkozást közvetlenül megelőzően a tánciskola vezetőedzője közölte velem: „inkább be se iratkozzam, az aberrált életvitelem rossz fényt vetne az iskolára”.

„addig jár a köcsög a kútra”

Novák Előd, a Jobbik országgyűlési képviselője az Országgyűlés Kulturális és Sajtóbizottságának ülésén Alföldi Róbert, a Nemzeti Színház igazgatója ellen indult kampány részeként immár sokadszorra követelte Alföldi lemondását.

„fiú vagy, vagy lány?”

Még március 25-én az esti órákban (11 - éjfél körül) sétáltam a körúton a Nyugati Pályaudvartól a Király utca irányába, éppen smst olvastam, amikor arra lettem figyelmes, hogy két huszonéves fiatalember hangoskodva jön velem szemben a járdán. Az egyik láthatóan részegen azt ismételgette kiabálva: "Hol van mindenki?" Nem foglalkoztam velük, gondoltam elsétálok mellettük.

„mindenki rajtam röhögött”

Iskolában voltunk. Kiültünk a dohányzóba beszélgetni, kijött az egyik osztálytársam (fiú) és durva dolgokkal jellemzett. Ezután a virágok közül letépett pár szálat, oda térdelt elém, erősen, úgy, hogy az már fájt, megszorította a kezem, és elkezdett alázni. Ütögetett a "virággal", majd elkezdett velem ordibálni, hogy "mért nem csókolsz meg?" és egyéb hasonló tartalmú szövegek. Ezek után a többiek már videóra is vették a történt dolgokat, az én beleegyezésem nélkül. Ezt követően hozzám búj, lehúzta a sliccét, az enyémet is le akarta, de nem engedtem.

„behívod apucit?”

Egy bankban dolgoztam akkoriban. Az egyik kolléganőm a napi feladatvégzés során káromkodni, szidalmazni kezdett, mivel úgy gondolta, hogy a munkámat nem megfelelően látom el. A gond csak az volt, hogy azt gondolta a kolléganő, hogy nem vagyok a közelben, de a megjegyzéseit éppen hallottam, mögötte álltam, csak ő nem vette észre. Amikor szóvá tettem, hogy a stílusa nem megfelelő, heves szóváltás keletkezett. A kolléganő a nemi hovatartozásomra, identitásomra utaló megjegyzéseket tett és a végén egy nagyon heves és indulatos veszekedés alakult ki, tettlegesség nélkül.

„életemben először buziztak le az utcán”

Június 11-én életemben először lebuziztak az utcán!

A Deák téren a meki előtt történt. Egyik ismerősömmel sétálgattunk, de Ő gyorsan beugrott a mekibe kajáért, én kint vártam rá. Nem öltözködtem kirívóan, semmi extra nem volt rajtam. Egyszer csak mégis arra lettem figyelmes, hogy egy ember telefonálás közben, buzizik veszettül. Na mondom! Akkor még le se esett, hogy rám mondja...

„ők a társadalom rothasztói”

2011. február 18-án a Meleg Méltóság Menete rendőrségi betiltása kapcsán írás jelent meg a pannon-info.hu internetes oldalon.

A cikkben a melegekkel szemben számos gyűlöletkeltő megjegyzés hangzott el:

„Élnek a többség számára undorító világukban és erre a többségre megpróbálják ráerőltetni undorító világuk értékrendjét.”

„Ők a társadalom rothasztói, ezért nekik titokban kell bűnös és sok esetben a "többség" számára, de a logika számára is gusztustalan dolgaikat űzniük.”

„azt csak a seggbüdös leheletük tudja”

2011. június 13-án cikk jelent meg a kuruc.info internetes oldalon a 16. Budapest Pride Film- és Kulturális Fesztivál megnyitója kapcsán.

A cikk számos a melegekkel szemben gyűlöletkeltő megjegyzést tartalmaz. A cikk a Fesztiválra mint „ratyihét”, illetve „buzihét” hivatkozik. A Fesztiválhoz kapcsolódó kezdeményezés kapcsán azt írják: „idén nemzeti- és szivárványszínű szalagokból összevarrt kokárdában fognak vonulni, azt csak a seggbüdös leheletük tudja, hogy miért.megalázó”

Oldalak