Támadás

Úgy egy hónapja történt a volt munkahelyemen, hogy kitudódott a másságom. Egy kisebb társaság a cégen belül terjeszteni kezdte rólam, hogy meleg vagyok és transznemű. Egy nap munka után történt, hogy nem sokkal azután, hogy a buszmegállóba értem, utolért egy társaság.

Hangosan üvöltve, hogy na ez az, aki szereti, ha jól s... ba....k? Körbeálltak és üvöltöttek rám, fütyültek, lökdöstek. Az ordibálás a buszon is folytatódott végig, mert oda is utánam jöttek. Ez Ferencvárosban, a Táblás utcában történt. Másnap felmondtam, mert nem volt más választásom.

2021. október 9-én, pénteken, az újpalotai panelből kilépve csókkal köszöntöttem páromat. Mindketten nők vagyunk. A panelből egy fiatal - 16- 26 közötti - srác hangját hallottuk, aki vulgáris szavakkal mocskolódott ( “köpöd ki ***** leszbikus, nem hallod?!” ) irányunkban. Nem tulajdonítottunk jelentőséget neki, de ahogy beszálltunk a kocsiba, nagy puffanással a párom mellett valami a kocsira esett. Otthon láttuk, hogy tojást dobott a kocsira a mocskolódó. Sajnos, nem láttuk az elkövetőt.

Egy facebook posztban megosztottam az esetet, hogy ismerőseim is láthassák, hogy sajnos nem…

2020. június 30-án este 7 körül indultunk a barátommal sétálni a belvárosba, majd a budai várban tett látogatásunk után átmentünk Újbudára a feneketlen tóhoz, majd onnan a Gellért-hegyre mentünk busszal. Sokat sétáltunk már esténként a hegyen, több randink is volt már itt, az első és amin összejöttünk szintén itt volt, ezért itt akartuk egy sétával megünnepelni, hogy egy hetes lett a kapcsolatunk. Leültünk arra a padra, ahová legelőször is, az 1-2 járókelőt nem is zavarta igazán a jelenlétünk. Aztán mikor elindultunk a 0:09-es 907-es éjszakai buszhoz lefelé a hegyről, mikor befordultunk…

2019.május 25.-én 17 óra körül óbudai otthonunkból szerettünk volna elmenni egy kis délutáni programra a városba, mire a szomszéd kijött részegen és a folyosón tárolt kerékpárunk miatt belénk kötött, amelyet meg is rongált, mert állítólag nem fér el tőle. Az összeszólalkozás után kezet emelt rám és a barátnőmre, akit többször megütött, a falhoz vágta, melynek következtében kb. 5 cm hatalmas pukli lett a fején és a fülében lévő fültágító körül füle felszakadt, vérzett. Rendőrségi intézkedés a helyszínen nem volt, mindössze a jegyzőkönyvet vették fel és közölték, hogy előreláthatólag 8 napon…

Az egész abban az évben kezdődött, amikor felvállaltam, hogy lány szeretnék lenni. Amíg nem kezdtem el változni, nem foglalkozott vele senki, azonban miután egyre nőiesebb lettem és sminkeltem magam, megvert az egyik osztálytársam szilveszterkor.

Azóta pár haverjával verbálisan piszkálnak és sok más ember a suliból is beszólogat, durva módon. Azóta megint meglökdöstek és fenyegettek, hogy megvernek, néha telefonon is zaklatnak. Egy hónapja nem vagyok iskolában ezért, szerencsére az orvosom igazol. Amint a történet az igazgató tudomására jutott azt "javasolta" (inkább kijelentette…

Egy buli után sétáltam a buszhoz egy barátommal. Fogyasztottunk alkoholt, de nem voltunk becsípve. A Deák Ferenc téren sétáltunk át, közben a hetero barátommal a melegekről beszélgettünk - kíváncsi volt, én készséggel válaszoltam neki kérdéseire. Elsétáltunk egy pad mellett, ahol hét, 20-30 év közti férfi ivott. Hallottuk, hogy valaki olyanokat ordibál a hátunk mögött, hogy "hülye buzik".

Épp hátra akartam fordulni, hogy megnézzem kinek ordítanak és kik, amikor valaki fejbe csapott. A szemüvegem a földre esett, lehajoltam érte, ekkor oldalba és hátba rúgtak, én a földre estem. Ott…

Az incidens a 2014-es Pride előtt történt, ahová két barátommal és az ő ismerőseikkel érkeztem. Szerettünk volna mihamarabb bejutni az Alkotmány utcába, a kordonok által védett területre, de a rendőrök hosszasan várattak arra hivatkozva, hogy nincsenek jelen azok a biztonsági személyek, akik átvizsgálhatnának és beengedhetnének minket. Emiatt egy szűk utcában kellett várakoznunk, ahol 15-20 fős ellentüntető csapat volt jelen a felvonulni készülőktől néhány méterre, ők folyamatosan üvöltöztek, beszólogattak.

A csapatunk úgy döntött, jobb lenne arrébb vonulni, hátha a következő kapun…

Az eset a 2014-es Budapest Pride-on történt, ahol az ellentüntetők miatt csak a Bajcsy-Zsilinszky úti bejárat volt nyitva a kordonok közé szorított menetre, ahová a Kossuth térről csak nagy kerülővel lehetett eljutni kis utcákon keresztül. Egy kisebb csoporttal igyekeztünk a bejárathoz, amikor robbanást hallottunk magunk mögött a Vadász utcában. Nem tudtam mi az, egy barátom mondta, hogy füstgránát. Később kiderült, hogy az egyik mögöttem sétál ismerősöm lába mellett robbant.

Egyszer csak megjelent több nálunk jóval erősebb és izmosabb ember. Az egyik férfi az út túloldaláról…

Az eset a 2014-es Budapest Pride felvonuláson történt.

A Kossuth téri kiszállásnál a Pride önkéntes segítői útmutatást adtak, hogy a Honvéd utcai beléptetőnél tudunk bemenni az Alkotmány utcai gyülekező helyszínére. Mire elértük a Honvéd utcát, ott már nem tudtunk bemenni, ezért tovább küldtek minket a Bajcsy-Zsilinszky út irányába. Már itt a Honvéd utcai saroknál megtámadott egy békés járókelőt az ellentüntetőkhöz tartozó nagyon magas, vékony srác. Valószínűleg a testvérével volt, aki hasonló testfelépítésű. Próbáltunk segítséget kérni a kordon túloldalán álló rendőröktől.

2014. július 5-én, a Pride felvonulásra tartva néhányan elindultunk a Kossuth tér metrómegállótól a Honvéd utca és a Kálmán Imre utca sarkán levő felvonulási bejárathoz, ahol azonban a bejutást meghiúsították az ott gyülekező ellentüntetők. Többen megálltunk, hallgatva, a "mocskos buzik", "heterofóbok", "takarodjatok az országból" és egyéb nyalánkságokat. Egy rendőrautó megjelent szirénázva a helyszínen, majd a jelenlévő szervezők továbbirányítottak minket a Bajcsy-Zsilinszky út irányába. A Kálmán Imre úton elindulva konstatáltuk, hogy a rendőri intézkedés sajnos csak a kordon mögött…

Oldalak