„ha nem futok el, akkor az árokba vagy az úttest közepére löknek”

Egy dunántúli kisfaluban lakom édesapámmal, de külön lakrészben. Apu minden nap reggeltől estig a kocsmában van. Mindig részeg, és mesél ott ezt-azt rólam, mindenkinek elmondja, hogy a fia egy "Bu..". Pedig egyszer sem beszéltem vele ilyenről, csak anyukámmal, hisz ő velem lakott ismerte és szerette is a volt páromat, de sajnos tavaly édesanyám meghalt.

A kocsma a házunktól kb. 15-20 méterre van, közvetlenül a bolt mellett. Amint tudjuk, a kocsmában nem a józan emberek vannak többségben. Amikor valamelyik meglát, hogy boltba megyek vagy netán a buszhoz indulok, rendszeresen fenyegetnek, például azzal, hogy „Szétvernek és véres hurkát csinálnak belőlem”. Ez csak a szóbeli része a dolognak, a sötétedés a legrosszabb! Ha sötétedéskor az utcán meglát valamelyik, utánam fut, és ha nem futok el, akkor az árokba vagy az úttest közepére löknek, rugdosnak, megütnek. Közben egyértelműen ki is jelentik, hogy bu.. gyerek vagyok!

Most már ott tartok, hogy egy barátomnál lakom több mint egy hónapja. Neki sem könnyű, hogy a nyakán ülök, de nem merek hazamenni, mert félek! A rendőrségnek sem tettem bejelentést, mert ha ebből kifolyólag valakinek ezzel keresztbe tennék, akkor nekem annyi, fel is út, le is út a faluból, és akkor a házammal nem tudnék mit csinálni. Meg csak olaj lenne a tűzre, több támadás érne csak. A választásom csak az lehet, hogy nyelek, tűrök, menekülök és próbálom túlélni.

Hozzászólások